בנוסף לדברים המוכרים והשגרתיים, אפשר להכין ממנו גם דברים מורכבים יותר. מה למשל? פוטיפורים, פרלינים, שוקולדים בצורות, קישוטים לעוגות, אותיות לכיתוב על עוגות ועוד. נכון שהדברים האלו דורשים עבודה יותר מאומצת ומוקפדת אבל עם הטיפים הנכונים אין סיבה שלא תוכלו לעשות את זה במטבח הביתי שלכם. הנה כמה טכניקות שמומלץ לעבוד לפיהן
טימפרור שוקולד בבית - זה אפשרי!
כשאנחנו מדברים על "עבודה עם שוקולד" אנחנו בדרך כלל מדברים על טימפרור. טימפרור זוהי טכניקה מקצועית שמעניקה לשוקולד תכונות חשובות כמו: ברק, מרקם מושלם, יציבות, וטעם. טימפרור הוא פעולה של קונדיטורים ושוקולטיירים מקצועיים אך אתם בהחלט יכולים לעשות את זה גם בבית שלכם. טימפרור כולל מספר שלבים שבהם המסה של השוקולד, ערבוב עד לטמפרטורה נכונה ורק לאחר מכן הכנה של פרלינים או מה שאתם רוצים. זו פעולה שדורשת הקפדה על השלבים אך עם רצון ומוטיבציה אין בעיה לעשות אותה גם בתנאים ביתיים.
כלים מומלצים לעבודה עם שוקולד במטבח הביתי
לפני שניגשים לטימפרור בבית ולעבודה מקצועית עם שוקולד, חשוב להצטייד בכלים הנכונים שיעזרו לכם להצליח. מהם הכלים האלו? ובכן, מד טמפרטורה הואכ הכרחי להצלחה של התהליך והוא זה שיגיד לכם מתי בדיוק השוקולד הגיע לטמפרטורה הדרושה (חלק קריטי בהליך הטימפרור). בנוסף לכך מומלץ להצטייד בשפכטל איכותי לעבודה עם
שוקולד (טימפרור מבצעים עם שפכטל), קערה נירוסטה טובה וכמובן משטח גדול יחסית של שיש שישמש לטימפרור.
סוגי שוקולד מומלצים לטימפרור
קיימים בשוק המון סוגי
שוקולדים לאפייה ובישול כאשר לכל שימוש נתאים באופן מדויק וספציפי את סוג השוקולד המתאים. הבחירה בסוג השוקולד הנכון היא זו שתאפשר לכם להכין קינוחים מקצועיים. כשמדובר על הכנת פרלינים מומלץ לבחור שוקולד שמתאים לטימפרור, שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו. אל תתפשרו על שוקולד שאינו איכותי! ההבדל יורגש גם בתהליך ההכנה וגם בטעם הסופי. איכות היא המפתח להצלחה
בעבודה ביתית עם שוקולד.