שימושים מוכרים ולא מוכרים לאבקת סוכר
אבקת סוכר היא למעשה סוכר שנטחן והפך לאבקה חלקה. בחלק מהמקרים מוסיפים לה חומרים חסרי טעם שימנעו את הפיכתה לגושים, אך ברמת העיקרון מדובר בסוכר בלבד.
אם מדובר בסך הכל בסוכר שטחון לאבקה, למה אנחנו צריכים אבקת סוכר? האם לא נוכל להסתפק בסוכר בצורתו המקורית בלבד? ובכן, למרות שאבקת סוכר וסוכר מכילים בדיוק את אותו הדבר (סוכר!), לאבקת סוכר יש שימושים רבים ואפשר להגיד שיהיה די קשה להסתדר בלעדיה. הרי כבר התרגלנו למרקם החלק והמושלם שהופך את המאפים והקינוחים שלנו למוצלחים הרבה יותר. הנה כמה שימושים מוכרים ומוכרים פחות לאבקת הקסמים הזו.
קינוחים שמצריכים המסה מהירה של הסוכר
יש קינוחים רבים שאכלתם ועוד תאכלו בכלל מבלי שתדעו שהם מכילים אבקת סוכר. מדובר בקינוחים שמצריכים המסה מהירה יותר של הסוכר כמו למשל קרמים, מוסים, עוגות קצפת וכו'. במקרים אלו נעשה שימוש באבקת סוכר משום שהיא נמסה מהר מסוכר גרגירים, כך שבתוצר הסופי מתקבל מרקם חלק וללא גרגירים. לא כולם מודעים לכך שבקינוחים האלו משתמשים באבקת סוכר משום שלא רואים או מרגישים אותה, אבל היא בהחלט שם.
עיטור מאפים וקינוחים עם אבקת סוכר
קישוט עוגות ועוגיות (וכמובן גם סופגניות) עם אבקת סוכר הוא אחד השימושים הנפוצים והמוכרים לאבקת סוכר. במקרה זה משמשת האבקה על תקן של אבקת קישוט ולמרות שהיא מוסיפה מתיקות, התפקיד העיקרי שלה הוא בעיטור העוגה. לאבקת סוכר יש מראה עדין ומבריק שמצליח לשדרג את המראה של קינוחים רבים.
שימוש באבקת סוכר במקום סוכר
בשנים האחרונות אנשים רבים עברו להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר. מה הכוונה? בכל מתכון בו מופיע סוכר הם למעשה מחליפים אותו באבקת סוכר. למה זה טוב? אבקת סוכר נמסה מהר יותר ויוצרת מרקם חלק יותר לכל מאפה. יש אפילו כאלה ששמים אבקת סוכר בקפה (במקום סוכר), בדיוק מאותה הסיבה. אפשר לרכוש אבקת סוכר בכל רשתות השיווק והחנויות המתמחות וחשוב לוודא שזו אבקה טרייה. כמובן שאפשר גם להכין אבקת סוכר בבית כאשר המתכון "המסובך" מצריך בסך הכל לטחון סוכר גרגירים עד שהוא מגיע למרקם של אבקה חלקה.