שניה אחת פחות מידי תוביל לשוקולד שאינו מומס עד הסוף, מה שגם לא מאפשר להשתמש בו. אז מה עושים? מדייקים! במקרה של המסת
שוקולד גולמי הדיוק הוא הכרחי ואין מקום לבערך. ישנן מספר שיטות להמסת שוקולד וכל אחד בוחר את השיטה שנוחה עבורו. העניין הוא באמת למצוא את השיטה שבה אתם מצליחים להמיס את השוקולד למרקם המושלם עם אפס טעויות. הנה כמה שיטות מקובלות ומומלצות
בן מארי - השיטה הוותיקה והבטוחה
כשאומרים "בן מארי" מתכוונים למעשה לאמבטיה חמה וזו השיטה הוותיקה והמוכרת להמסת שוקולד. צריך להרתיח מים בסיר ומעליו להניח סיר נוסף עם השוקולד המוצק (מבלי שהמים יגעו בסיר עם השוקולד). חשוב לערבב מידי פעם והשוקולד יימס מהחום של האדים. זו נחשבת לשיטה בטוחה כיוון שניתן לראות בדיוק מתי השוקולד נמס ואפשר לשלוט בכך שהוא לא יישרף.
המסת שוקולד במיקרוגל - שיטה נוחה שדורשת תשומת לב רבה
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים בדרך של המסת שוקולד במיקרוגל ואפשר להבין למה. זה חוסך כלים (מספיק כלי אחד בלבד) וזה חוסך זמן (אין צורך להדליק את הגז ולעמוד ליד השוקולד עד שהוא מומס). העניין הוא שכשממיסים שוקולד במיקרוגל הוא יכול להישרף ברגע אחד של חוסר תשומת לב ולכן חשוב להקפיד באופן מדויק ביותר על הזמנים. הדרך הטובה ביותר היא להפעיל את המיקרוגל ל-20 שניות, לעצור, לערבב ולהמשיך להפעיל בהתאם לצורך. אם מצליחים למצוא את הזמן המדויק ועוצרים בכל פעם כדי לערבב זו יכולה להיות דרך נוחה ויעילה.
המסת שוקולד בתנור - גם זו דרך!
המסת שוקולד בתנור גם היא דרך נהדרת ולמרות שהיא לא כל-כך פופולרית היא משיגה תוצאות נפלאות. צריך להניח את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור לחום בינוני. גם במקרה הזה צריך לבדוק בכל כמה דקות ולערבב עד להגעה של השוקולד למרקם המושלם. היתרון בשיטה זו הוא שהשוקולד מתחמם בטמפרטורה אחידה.