חומר גלם איכותי הוא בדיוק זה שעושה את ההבדל בין טעם טוב לטעם מצוין וההבדל הזה הוא משמעותי. קקאו אמיתי הוא אחד מחומרי הגלם שלא כדאי לוותר עליהם במטבח הביתי שלכם. הוא ישדרג בקלות כל קינוח שתכינו ויגרום לכל עוגה או מאפה שלכם להרגיש כאילו הוא יצא הרגע מקונדיטוריה. הנה כמה טיפים לשימוש בקקאו אמיתי
זכרו שקקאו אמיתי הוא חומר מרוכז ולא מעובד, השתמשו בו באופן מאוזן
קקאו אמיתי, בניגוד לקקאו מעובד, הוא חומר מרוכז ביותר. הוא לא מעורבב עם סוכר או עם חומרים אחרים אלא מכיל אך ורק קקאו. זה בעצם מה שהופך אותו לאיכותי כלכך, אך חשוב לזכור שהטעם שלו שונה בתכלית מכל החומרים המעובדים שהכרתם עד היום. הטעם שלו תמציתי ומרוכז הרבה יותר וצריך לזכור את זה כשמשתמשים בו. ייתכן ובמתכונים מסוימים תצטרכו לשים פחות ממנו (מאשר בקקאו מעובד שהשתמשתם עד היום), אך בכל מקרה ברגע שתבינו את המינון תתקשו להבין איך הסתדרתם עד היום.
שמרו עליו בתנאים הטובים ביותר כדי שישמור על טריותו לאורך זמן
קקאו אמיתי ואיכותי הוא "מפונק" יחסית וחשוב להקפיד לשמור אותו בתנאים נאותים. קקאו אמיתי נוטה להתקלקל בקלות רבה יותר (הרי אין בו חומרים משמרים כאלה ואחרים) ולכן צריך לתת לו את התנאים הכי טובים שאפשר. במידה ומדובר בחבילה סגורה אין בעיה לשמור אותה במזווה או במקום יבש לאורך זמן רב, אפילו עד שנתיים. במידה וכן פתחתם את האריזה יש לשמור אותה בפריזר בתוך כלי סגור. כך תוכלו לשמור עליו לאורך זמן רב, אפילו עד שנה.
מתאים לעוגות, עוגיות, ומשקאות
קקאו אמיתי הוא חומר גלם זמין שאפשר להשיג בקלות וממש אין סיבה להתפשר על קקאו מעובד. ההבדל בין השניים הוא תהומי והטעמים הסופיים מושפעים ממנו באופן ישיר. אפשר להשתמש באבקת קקאו טהורה להכנת עוגות שוקולד בחושות, להכנת בראוניז שוקולדיים וכמובן להכנה של משקאות כמו שוקו וקקאו.