שאלה טובה שמעסיקה לא מעט חובבי אפייה וגם אופים מקצועיים. הרי אחרי הכל צימקאו הוא שוקולד, לא? אז זהו, שיש לא מעט הבדלים בין שוקולד לבין צימקאו והנה אנחנו כאן כדי לעשות סדר. כדי שתשתמשו בכל שוקולד בדיוק לייעוד שלו וכדי שהמתכונים שלכם יצאו מ-ו-ש-ל-מ-י-ם ! בואו נתחיל
צימקאו או שוקולד רגיל ? כך תדעו במה להשתמש למתכון שלכם
ההבדל העיקרי בין שוקולד רגיל לבין צימקאו הוא שבשוקולד רגיל יש חמאת קקאו ואילו בצימקאו שומן צמחי מוקשה. בצימקאו יש אחוזים נמוכים יותר של קקאו מה שגורם לטעם שלו להיות פחות שוקולדי. אם במתכון של עוגה או מוס אתם צריכים להשתמש בשוקולד, מוטב שתעשו זאת עם
שוקולד שהוא לא צימקאו. הטעם הסופי שיתקבל יהיה עשיר יותר וטוב מאשר אם תשתמשו בצימקאו. המחיר של שוקולד צימקאו הוא זול יותר משל שוקולד רגיל ובמקומות רבים בוחרים להשתמש בו כדי לחסוך עלויות.
מקשטים עוגה? יש רק שוקולד אחד שיעשה את העבודה
בגלל שצימקאו לא מכיל חמאת קקאו אלא שומן צמחי מוקשה זה הופך אותו לשוקולד האידיאלי לקישוטים וזילופים. המרקם שלו קשה יותר ויציב הרבה יותר ובדיוק בגלל זה לקישוטים מומלץ להשתמש רק בו. תוכלו להכין איתו אותיות משוקולד, עיטורים, דמויות שוקולד
לקישוט עוגות ועוד שלל דברים. והנה פרט קטן שאולי לא הכרתם: הקרמבו האהוב שלנו? גם הוא מקושט בצימקאו. כדי לקשט את הקינוחים שלכם תוכלו להשתמש בצימקאו לבן או חום לבחירתכם שכן התכונות הייחודיות מופיעות בשוקולדים בשני הצבעים.
צימקאו - האופציה המומלצת לטבעונים
יתרון מובהק שיש לצימקאו הוא שמדובר בשוקולד פרווה שמתאים גם לטבעונים וגם למי שאלרגי לחלב או רגיש ללקטוז. בגלל שהוא אינו מכיל חמאה הוא לא חלבי בשם צורה ולכן מתאים למתכונים טבעוניים. יש שיגידו שבגלל שאינו מכיל חמאת קקאו הוא לא בדיוק שוקולד, אלא מעין תחליף. אנחנו לא מאמינים בקביעות נחרצות שכאלה ומאמינים שצימקאו הוא פיתרון מצוין למגוון שימושים וטוב שהוא קיים!