אין ספק שהדעות לגביו חלוקות ושהוא מעורר לא מעט סערות. אמרו עליו שהוא מלא בחומרים מזיקים, שהוא הורס את השיניים, שהוא מחנך את הילדים לצריכה של מזון לא בריא, שקשה לעבוד איתו וכו' וכו'. אבל על דבר אחד כולם מסכימים:
בצק סוכר מוסיף המון יופי ואסתטיקה לעוגות. נכון שהוא לא הדבר הכי בריא, אבל אם משתמשים בו במינון סביר (בחגיגות ואירועים חשובים למשל), הוא יכול לשדרג את הקינוחים שלכם בצורה משמעותית. הנה כמה שימושים קצת פחות מוכרים לבצק הכי שנוי במחלוקת שיש
קישוטים עדינים לקאפקייקס
אפשר להכין ממנו קישוטים קטנים ועדינים שישתלבו באופן מושלם על קאפקייקס שתכינו. איך זה עובד? הכינו מאפינס לפי המתכון המועדף עליכם ועליו הניחו בעדינות קישוט קטן מבצק סוכר. אלו יכולים להיות לבבות, פרחים, פרפרים, או כל דבר אחר שתחשבו עליו. החוכמה היא לשמור על מינימליזם ולא להגזים. כך תוכלו לשדרג בקלות כל מאפינס שתכינו ועדיין לשמור עליו בריא באופן יחסי (או לפחות פחות מזיק).
פיסול דמויות מבצק סוכר (ממש כמו פלסטלינה!)
ברגע שלומדים איך לעבוד עם בצק סוכר מגלים שהדמיון בינו לבין פלסטלינה הוא גדול במיוחד. ניתן לפסל דמויות מבצק סוכר ולהניח אותן על כל עוגה שתכינו. הכנת דמויות מבצק סוכר יכולה להיות פעילות לכל דבר ועניין וגם אם לא תתנו לילדים לאכול את הכל בסופו של דבר, הם ייהנו מזמן איכות נעים ויצירתי. זו יכולה להיות פעילות לימי הולדת, לחופשים או סתם ליום גשום במיוחד שאין בו אפשרות לצאת לשחק בחוץ
אותיות לכיתוב על עוגה
אם עד לפני כמה שנים
כיתוב על עוגות נעשה אך ורק מזילופי קצפת, הרי שכיום מקובל (ורצוי) לעשות אותו גם מבצק סוכר. בחנויות המתמחות יש שבלונות אותיות לעוגות שנוח מאוד לעבוד איתן עם בצק סוכר. אותיות מבצק סוכר יוצאות מדויקות ויפות והן קלות במיוחד להכנה. במקום להכין קצפת ולכלכך את המיקסר, תוכלו להכין במהירות ובכיף כל כיתוב שתרצו.